Демерджиев за младежа, пребит пред дискотека: Вижда се, че момчето е провокирало ситуацията

123

Служебният вътрешен министър коментира ситуацията около пребитото 19-годишно момче пред плевенска дискотека. По думите на бащата на младежа, той е бил пребит от полицаи. Според Демерджиев въпросният младеж обаче, далеч не е подходил безобидно. Демерджиев заяви, че рядко полицаите си позволяват да посегнат на някого, без налична провокация

Пребитото 19-годишно момче пред дискотека в Плевен не е подходило безобидно към ситуацията. Такова мнение изрази пред журналисти в Бургас служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„Всеки полицай, който си позволи противообществени прояви, най-често бива задържан от колегите си. Много внимателно трябва да се следят подобни случаи. Понякога има важни нюанси, които се спестяват. След като се изгледат внимателно камерите, се вижда, че момчето е провокирало ситуацията. На финала на проверката сме. Много рядко органите на реда си позволяват да посегнат на някой, без да има провокация. Обикновено полицаят реагира, когато е нападнат”, поясни той.