Международна банда за трафик на наркотици разбиха в Австрия

53

При специализирана акция на Австрийската полиция са арестувани 13 наркодилъри в Тирол. Иззети са големи количества упойващи вещества на стойност над четвърт милион евро.

Австрийската полиция арестува 13 наркодилъри при акция срещу организираната контрабанда и препродажба на наркотици в Тирол.

Служителите на реда иззеха над 26 килограма марихуана на стойност около 260 000 евро и започна разследване срещу 16 души.

Арестувани са мъже на възраст от 19 до 50 години, четирима от които албанци от Албания и един от Косово, трима австрийци, двама турци, двама италианци, двама македонци, един сърбин и един гражданин на БиХ.

Става дума за организирана група, за която се подозира, че през последните две години е препродала 32 килограма кокаин и над 100 килограма марихуана, съобщиха от полицията.

Австрийските медии съобщават, че освен с продажба на наркотици, арестуваните са се занимавали и с проникване в къщи и апартаменти, както и с изнудване.

Австрийската полиция получи първите сигнали за тази организирана група през пролетта на 2022 г., след което претърси 13 места в Инсбрук и района на Куфщайн. Иззети са няколко телефона и лек автомобил. Някои заподозрени са признали за престъпленията и се смята, че през последните две години са пренесли в Австрия около 32 килограма кокаин и около 100 килограма марихуана.

По публикацията работи: Венета Николова