Министър Стоянов каза с колко са паднали цените на горивата за последните 5 месеца

55

Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов коментира ситуацията около цените на горивата у нас и какво се е случило през последните месеци. По негови думи те са се понижили с около 20% за последните 5 месеца. Министър Стоянов каза с какво ще бъде запомнено служебното правителство на Гълъб Донев.

Цените на горивата у нас са се понижили с около 20% за последните 5 месеца. От Нова Година няма вече финансовата подкрепа от 25 стотинки за литър гориво.

„Това, с което служебното правителство ще бъде запомнено, е, че от първия ден ни се наложи да разрешаваме сериозни стратегически проблеми, което обикновено не се очаква от едно служебно правителство. Моята работа през август месец беше заедно с работодателите и синдикатите да правим списък коя индустрия първа ще затвори, коя ще е втора. Това беше, защото очаквахме сериозен недостиг на газ през зимата. А днес не само, че имаме достатъчно газ, но и на една от най-ниските цени в Европа“, каза служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че е изключително благодарен както на министър Росен Христов, така и за помощта на цялото правителство.

„Това е един от най-сериозните успехи на правителството. Когато стъпихме в длъжност – заварихме цени на горивата по-високи от тези в Унгария, приближаващи се дори до Германия. Но цените паднаха“, допълни министър Стоянов.

По публикацията работи: Пламена Сутева