Каква ще бъде съдбата на младежа, блъснал полицай с колата си?

221

Софийска районна прокуратура обвини мъж, ударил полицай с автомобил и му причинил телесна повреда. Това съобщиха от СРП за медия „Нова Вест“. Става въпрос за младеж на 18 години, който се опитал да избегне полицейска проверка.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 18-годишен мъж, ударил с автомобил полицай и му причинил телесна повреда.

На 18.01.2023 г. на ул. „Люботрън“ в гр. София, обвиняемият А.Б. противозаконно попречил на полицейски служител при 04 РУ – СДВР да изпълни служебните си задълженията си – като направил маневра с управлявания от него автомобил, заобикаляйки полицая и го ударил с колата си в крака. В следствие на което му причинил лека телена повреда.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 270, ал. 1 от НК и по чл. 131, ал. 2, т. 4 вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

Предвид дързостта с която е извършено деянието и възможността А.Б. да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в Софийски районен съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.