Преди делото срещу Борисов: Журналист настоятелно поиска извинение от Кирил Петков (ВИДЕО)

159

Журналист настоятелно поиска извинение от съпредседателя на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков. Цялата случка се разигра по време на изявление на Петков преди делото срещу Бойко Борисов. Петков разясни, че е пред съда заради „лъжи“, казани по адрес на ПП.

„Нормално ли е да удряте журналист? 4 месеца по-късно сме тук на същото място. Ако искате ми се извинете. Ще ми се извините ли? Затова ли сте тук?“, запита журналистът пред съда.

„Предният път казахте да запишем отново. Сега пак ли ще го направите? Аз първи Ви посрещнах тук. Отговорете на въпроса. Ударихте ме с лакът преди 4 месеца и още няма извинение. Ще ми се извините ли тук пред всички медии? Има ли във Вас някакъв морал. Ще ми се извините ли за този лакът, г-н Петков?“, настояваше журналистът.

„Тук сме, за да опровергаем една голяма лъжа, която беше в последните три месеца в българското пространство, а именно за газовите посредници. Лъжата, която Борисов изричаше е, че ние едва ли не сме се обогатили от газови посредници. Ние през цялото време казвахме, че не е така. Затова днес сме в съда“, каза Кирил Петков.

Петков каза, че е сигурен, че бившият премиер Борисов няма да се появи на делото.

На въпрос защо не присъства на връщането на мандата на президента Радев, съпредседателят на „Продължаваме промяната“ отговори, че делото в момента е по-важно.

Аз съм тук, за да се боря за надеждата на българските граждани“, заяви Петков.

Кирил Петков обясни, че цялостният иск е за 500 хил. лв., като на настоящата първа стъпка той претендира за 10 хил. лв. обезщетение.

Той коментира и връщането на неизпълнения мандат на „Продължаваме Промяната“ за съставяне на кабинет. И заяви, че партията му има готовност да води преговори за политики при опит за формиране на правителство след връчването на третия мандат.