Спекулации или реалност? Има вероятност Путин да изкара Нова година в бункер

409

Заради грип в Кремъл, Путин е заплашен с Нова година в бункера. Путин е известен с прословутата си мания за здравето и че постоянно се тревожи за него. Има спекулации, че затова руският лидер ще се укрива до Нова година вероятно в бункер. През последните дни руският президент отмени както традиционната си годишна пресконференция, така и годишното си обръщение към събранието на Руската федерация.

С оглед на трудностите и загубите, понесени от руските войски в Украйна, много експерти, включително Институтът за изучаване на войната, казват, че Путин не иска да излиза публично.

Но отсъствието на Путин може да има друга причина: наскоро в Кремъл избухна грипна епидемия. Това съобщават европейската информационна агенция „Новая газета“ и руската информационна агенция ТАСС. Според информацията грипният щам H1N1 ще удари тежко Русия тази година.

Нова година в бункера? Твърди се, че Путин стои далеч от хората заради грипната епидемия. Сега се спекулира, че Путин иска да стои далеч от хората до края на годината. Много служители, които иначе присъстват на срещата на федерацията, са се разболели от грип. Порталът се позовава на доклади на руското външно разузнаване СВР. Техният канал в Telegram казва, че Путин и предполагаемата му партньорка Алина Кабаева искат да прекарат новогодишната нощ в бункер на изток от Уралските планини. Всяка година в полунощ Путин излъчва записано новогодишно послание към всички руснаци.

 

Известно е, че Путин е обсебен от здравословни проблеми. По време на пандемията например той се срещаше само с държавни и правителствени ръководители на еднометрова маса и ги принуждаваше да правят множество PCR тестове. Собственото му здраве е голяма държавна тайна – слуховете варират от рак до тайни болнични престои до големи екипи от лекари, които трябва да пътуват с него .

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не даде причина защо пресконференцията на Путин трябва да бъде отменена тази година. Затова няколко руски медии твърдят, че това е свързано със здравословните проблеми на руския президент.

 

По публикацията работи: Велислава Велева