Къде да очакваме сняг през новата седмица

320

През нощта срещу понеделник и в понеделник от северозапад ще продължи да нахлува студен въздух; температурите бързо и значително ще се понижат. Ще се задържи със значителна облачност, но валежите ще отслабнат, временно и ще спират. Със застудяването на места в Северна България и високите полета в Западна в следобедните часове дъждът ще премине в сняг, ще се образува и тънка снежна покривка.

В южните и източните райони ще продължи да превалява дъжд. Ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина силен северозападен вятър. Във вторник ще има променлива, често значителна облачност, почти без валежи. Вятърът ще отслабне. В сряда сутринта ще е студено, с минимални температури до минус 7°, минус 8°. По-късно през деня, с ориентиране на вятъра от юг, ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни, тогава ще бъде и по-чувствително. След временно намаление, от запад облачността отново ще се увеличи, към вечерта и ще завали.

През нощта срещу четвъртък и в четвъртък валежите ще продължат на изток, ще са предимно от дъжд. В Северозападна България и на отделни места в западната половина от страната ще има и условия за поледици. Вятърът временно ще е от западната четвърт и ще е предимно умерен. В петък и събота ще бъде още по-топло и минималните температури ще са над нулата. Ще бъде и ветровито, а вятърът ще стане отново югозападен. В петък вероятността за валежи от дъжд остава повишена.

В събота ще е без валежи, ще има и временни разкъсвания на облачността, но по-късно след обяд вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад, а от крайните северозападни райони ще започнат нови валежи.