Зеленски: Това е форма на руски терор, с който страна ни ще се бори години наред (ВИДЕО)

96

По думите на Володимир Зеленски тероризирането с мини ще е едно от бъдещите обвинения срещу Русия за нейната агресия в Украйна“. Той изтъкна и ролята на партньорските държави, които помагат за разминирането на върнатите украински територии. По неговите думи това е форма на терор, с която ще се борят години наред.

 

 

„Терористите умишлено се опитват да оставят зад себе си възможно най-много смъртоносни капани. Заровени са мини, минирани са сгради, автомобили и инфраструктура. Това са повече от 170 хиляди квадратни километра опасна територия. Минният терор е по-жесток и от ракетния, защото няма система, която да може да противодейства“, коментира украинският държавен глава, цитиран от БНР.

 

След срещи с представители на Словакия Зеленски сподели, че се очакват конкретни стъпки между Украйна и партньорските държави срещу схемите, с които се заобикалят антивоенните санкции срещу руския агресор.

 

„Терористите умишлено се опитват да оставят възможно най-много смъртоносни капани. Заровени противопехотни мини, мини, минирани сгради, коли и инфраструктура… Сигурен съм: това ще бъде сред обвиненията срещу Русия за агресия – именно минен терор. Което е още по-жестоко и по-подло от ракетно, защото няма противоминна система, която да унищожи поне част от заплахата, както прави нашата ПВО. Благодарен съм на всички наши партньори, които помагат на Украйна с разминирането. Благодаря на всички, които укрепват държавата ни и помагат на народа ни!“,пише Зеленски в социалните мрежи.

По публикацията работи: Велислава Велева