210 млн. евро ще отидат за 15 държави, изправени пред продоволствена криза

74

Средствата ще бъдат отпуснати от ЕК за 15 държави, предимно африкански. Изчислено е, че общата подкрепа на Европейския съюз за глобалната продоволствена сигурност между 2020 и 2024 г. ще възлезе на 8 млрд. евро.

Европейската комисия отпусна 210 млн. евро помощ за 15 държави, предимно африкански, които са изправени пред продоволствена криза, предаде БГНЕС.

„В навечерието на срещата на върха на Г-20 в Бали Европейската комисия засилва подкрепата си за подпомагане на най-засегнатите от опустошителните последици от нарастващата продоволствена несигурност в света. Нов пакет от хуманитарна помощ в размер на 210 млн. евро ще бъде предоставен на 15 държави, за да се посрещнат нарастващите им нужди“, се казва в съобщението.

Наред с други държави помощ ще получат Мали, Централноафриканската република, Сирия, Ливан, Афганистан, Етиопия, Нигерия, Южен Судан, Сомалия, Йемен и Венецуела.

Така общата подкрепа на ЕС за глобалната продоволствена сигурност между 2020 и 2024 г. ще възлезе на 8 млрд. евро, подчертава ЕК.

По публикацията работи: Пламена Сутева