Путин възложи на министрите си ясни задачи, свързани с реалните нужди на армията

81

Президентът на Русия Владимир Путин възложи на министъра на отбраната Сергей Шойгу и министър-председателя Михаил Мишустин да приведат във действие всички реалните нужди на армията до 14 ноември, като им даде за това срок от четири дни. Тази инструкция е публикувана в сайта на Кремъл.

 

„Да се ​​приведат стандартите за осигуряване на въоръжените сили на Руската федерация, други войски, военни формирования и органи с материални средства в съответствие с реалните нужди, възникващи при провеждането на специална военна операция, като се вземе предвид интензивността на използване и износване на материални активи“, се казва в документа. Отговорни за това са министърът на отбраната и ръководителят на правителството. Дадоха им четири дни да изпълнят задачата.“

Също така правителството, съвместно с Министерството на отбраната на Руската федерация , беше инструктирано да „създаде механизъм, който осигурява ефективен и ефикасен обмен на информация“ между военни части, разположени в зоната на НВО, и производителите на оръжие, военна и специална техника, цитират от Рамблер.

Руската спецоперация се провежда в Украйна от 24 февруари. Президентът Владимир Путин нарече целта му „защита на хората, които в продължение на осем години са били подложени на насилие, геноцид от киевския режим“.

 

 

По публикацията работи: Велислава Велева