Посочиха името на убития граничен полицай и разтърсващи подробности от случката

884

Главният секретар на Министерството на вътрешните работи Петър Тодоров обяви името на загиналия граничен полицай – сержант Петър Бъчваров. Оказва се, че той е бил уцелен в главата

„След 20 часа снощи граничен наряд в състав сержант Петър Бъчваров и служител на МВР се натъкват на срез на оградата. Слизайки от моторното превозно средство, нашият служител насочва фенера към въпросния срез в оградата. Последва веднага изстрел от Турция като още с първия колегата е убит”, обясни Тодоров. Това заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров.

„Слизайки от превозно средство нашият служител насочва фенера си, веднага последва изстрел от съседната територия на Република Турция. С първия изстрел колегата е убит, уцелен е в главата. Колегата от МО успява да се прикрие зад моторното превозно средство. По него започва стрелба и той отвръща със служебното си оръжие“, разказа той.

„От съседната територия са произведени 10-15 изстрела. За щастие колегата военнослужещ остава невредим. Групата, която е произвела изстрелите, се е оттеглила в дълбочина в турска територия“, каза Тодоров.

„Това, което искам дебело да подчертая е, че ние ще вземем всички необходими мерки по отношение на сигурността на нашия личен състав“, заяви главсекът на МВР.

„Разпоредил съм навсякъде да има дълго оръжие за безопасност на служителите. Другото, което е изключително важно, е да се направят законодателни промени. Не може от хиляди произнесени присъди, да има само 100-на, които са ефективни“, каза той.