Журналист: Няма защо да се готвим за ядрен удар

284

Няма как Путин да преобърне войната в момента. Това е мнението на българския журналист Петър Карабоев. Той посочи и това, че няма защо да се готвим за използване на ядрено оръжие от страна на Русия.

Войната е във фаза, в която Владимир Путин не успя да превземе и свали властта в Киев. Още тогава беше ясно, че продължителните военни действия, ще доведат до много жертви. Русия е изгубила 90 хиляди военни, има и много ранени. Месомелачката е огромна. Това заяви журналистът Петър Карабоев в ефира на Nova News.

По думите му няма защо да се готвим за ядрен удар.

„Ученията на НАТО са планирани отдавна. Напрежение има, но това е типична стратегия на Путин – покачване на залозите. Той тази война не я губи, но не я и печели“, обясни журналистът.

„Не виждам как Путин ще си върне тактическата инициатива – той няма хора. Мобилизираните се нуждаят от време, за да се подготвят. Няма как Путин да преобърне войната в момента. Анексира територия, което никой не признава, заплашва с ядрени оръжия“, смята Карабоев.

„Развитието на войната в Украйна носи победа на Зеленски. Това, че спря руските сили пред Киев, нанася тежки удари по руската армия и унищожава комуникацията им е успех. На бойните полета на Украйна се решава и сигурността на света“, подчерта журналистът.

По публикацията работи: Пламена Сутева