Стана ясно кой ще бъде новият треньор на Григор Димитров

93
Тенисистът възнамерява да си сътрудничи с Даниел Валверду. Гришо каза още, че не бърза с избора, но само знае какво точно ще изисква от въпросния човек

През последните два сезона първата ни ракета на България Григор Димитров работеше с аржентинеца Данте Ботини, а тяхното партньорство започна много добре, след като българинът достигна четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън, пише gong.bg.

След това последва спад във формата на Гришо и резултатите му са далеч от очакваните и именно поради тази причина през миналия месец настъпи раздяла между него и Ботини.

Димитров сподели, че не бърза с назначаването на нов треньор и първо иска да е уверен, че даденият човек ще му бъде полезен, преди да взима някакво решение. Временно това търсене на специалист може да приключи, тъй като днес се разбра как бившият номер три възнамерява да си сътрудничи с Даниел Валверду за последните три надпревари от този сезон.

Както всеки тенис фен знае, то именно венецуелецът беше в основната на най-силните резултати в кариерата на родния ни представител. Валверду се превърна в наставник на нашия сънародник през 2016-та година, когато Григор се беше свлякъл до номер 40 в световното подреждане, ала още на следващата година спечели цели четири трофея и се изкачи до върховата си трета позиция в ранглистата на ATP.

Южноамериканският треньор може също така да се похвaли, че е бил част от екипа на редица шампиони от Шлема, сред които са Анди Мъри, Каролина Плишкова и Стан Вавринка, но в България определено е най-помнен с това, че изведе Григор до титлата на Финалите на ATP през незабравимата 2017-та година.

По публикацията работи: Силвана Димитрова