Кирил Петков обеща: Ще бъдем гласна опозиция

121

Бившият премиер Кирил Петков заяви, че би било безотговорно ако ГЕРБ не сформират правителство, имайки предвид всички възможни комбинации. Петков потвърди, че ПП няма никакво намерение да прави коалиция с ГЕРБ и ДПС. Също така заяви, че той самият няма представа какво точно представлява партията на Стефан Янев „Български възход“. Петков обеща, че „Продължаваме Промяната“ ще бъде гласна опозиция

„Ние сме в позиция на конструктивна опозиция. Задължително е ГЕРБ да сформира правителство. Няма да се коалираме с ГЕРБ и ДПС, ние сме последователни. Първата политическа сила носи голяма отговорност. Отказваме да преговаряме с ГЕРБ. ГЕРБ имат голям избор, ДПС е логичен коалиционен партньор, например и „златен пръст“ от „Възраждане“. При всички тези възможни комбинации би било безотговорно първата политическа сила да не сформира правителство, не е лесно, но това е отговорността да си победител“, заяви в ефира на БНТ лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

По думите му ролята на конструктивна опозиция е важна с цел бдителност. Кирил Петков поясни, че няма идея какво точно представлява партията на Стефан Янев „Български възход“. Няма ясна визия кой и как стои отзад и каква е крайната политика на партията, уточни Петков.

„Ще бъдем гласна опозиция. През последните 7-8 месеца инфлацията заля цяла Европа и животът стана много скъп, много хора се разочароваха, те са в малките населени места и решиха да не отидат да гласуват“, добави лидерът на „Продължаваме промяната“.

Кирил Петков подчерта, че няма да се сливат парламентарни групи, например между ПП и „Демократична България“.

„Това не е резултатът, на който се надявахме. Ако ни сложите между дясно и ляво, ние сме точно център“, каза още Кирил Петков.

По публикацията работи: Пламена Сутева