Путин: Западните санкции застрашават целия свят (ВИДЕО)

124

Това заяви руският лидер Владимир Путин по време на своя реч. Той декларира, че за Запада ще бъде невъзможно да изолира Русия. Путин каза и това, че картина на икономиката и финансите на Русия е положителна. По негови думи Русия не е започвала нови военни действия, а просто се е опитала да завърши такива, започнали през 2014 година

Президентът на Русия Владимир Путин каза, че западните санкции са недалновидни и застрашават целия свят, който, по думите му, се обръща все повече към Азия, предаде Ройтерс.

В реч, произнесена пред участниците в Източния икономически форум в град Владивосток, Путин заяви, че Западът е подрил глобалната икономика с „агресивен“ опит да наложи доминацията си в целия свят, пише БТА.

Според руския лидер обаче Азиатско-тихоокеанският регион се намира във възход. Президентът Путин обрисува положителна картина за икономиката и финансите на Русия. По негови думи инфлацията намалява и може да е едва 4 процента следващата година. Путин заяви още, че безработицата е на рекордно ниски нива. „Русия се справя с икономическата, финансова и технологична агресия на Запада“, заяви той.

Руският държавен глава допълни, че за Запада ще бъде „невъзможно“ да изолира Русия и че Москва ще се противопостави на опитите страната да бъде свалена от международната сцена.

След налагането на санкциите, Русия започна да вижда повече възможности в пазарите на Близкия изток и Иран, каза още Путин.

Според Путин, Русия не е започнала войната в Украйна. Правителството в Киев било „незаконен режим“, а войната щяла само да направи Русия по-силна.

„Ние нищо не сме започнали като военни действия. Само се опитваме да ги завършим. Военните действия започнаха през 2014-та след държавния преврат в Украйна. Убеден съм, че нищо не сме загубили и няма да загубим от операцията в Украйна. А като придобивки – на първо място укрепването на суверенитета ни. Като неизбежен резултат протича определена поляризация, но смятам, че и във вътрешен и във външен план, това ще ни е само от полза“, заяви президентът на Русия Владимир Путин.

По публикацията работи: Пламена Сутева