Появи се пневмония с неизвестен произход в Аржентина: Има трима починали

444

Симптомите на болестта са тежко респираторно състояние с двустранна пневмония. Засега се смята, че причинител на болестта може да е вирусен агент

Трети човек почина от усложнения, причинени от разпространение на пневмония с неизвестен източник в частна клиника в Тукуман, в северозападната част на Аржентина, предаде „Франс прес“, като се позова на местните власти, цитиран от bTV.

Девет души, сред които осем членове на персонала на клиниката, бяха засегнати от респираторната патология, а от понеделник насам жертвите й са три, заяви представител на местните здравни власти.

Сега се извършват тестове с цел установяване на произхода на болестта, но COVID-19, грип, инфлуенца от типа А и Б или хантавирус, предаван от гризачи, са вече отстранени като евентуални предполагаеми причинители на болестта, каза той.

Третата жертва на заболяването е била пациентка на 70 години, хоспитализирана в частната клиника за хирургическа операция, а останалите две жертви са членове на здравния персонал. Според местните здравни власти пациентката може и да е донесла заразата в клиниката и да я е предала на персонала.

Симптомите на болестта са тежко респираторно състояние с двустранна пневмония.

Засега се смята, че причинител на болестта може да е вирусен агент, но не се изключват и екологични или токсични причини. Анализират се и водата и климатичните системи в клиниката.

По публикацията работи: Станислава Гавазова