Руското МО: 1 026 украински военнослужещи доброволно се предадоха в плен (ВИДЕО)

811

Въоръжените сили на Руската федерация продължават с военните действия в Украйна. Това съобщиха от Министерството на отбраната на Русия на редовния си брифинг

През нощта две големи ракетни и артилерийски въоръжения на украинските войски бяха унищожени с ракети с висока интензивност в районите на населените места Садовое и Чуднов. На военното летище Миргород са унищожени и четири украински хеликоптера – два Ми-24 и два Ми-8.

46 военни съоръжения на Украйна са засегнати от оперативно-тактическата авиация на Руския ККС. Сред тях: два контролни пункта и радиостанция в район Боровое, две инсталации на реактивни системи за залп, както и 4 области на концентрация на украинска военна техника в района на Боровое и Пески-Радковско.

Руската противовъздушна отбрана съобщи, че два безпилотни самолета са се разбили във въздуха над населено място Афанасевка.

693 вражески цели са поразени от ракетни войски и артилерия, от които 676 са личен състав и техника, 11 контролни пункта, 5 склада с материално-техническо оборудване.

Общо от началото на „специална военна операция“ са унищожени 130 самолета, 103 хеликоптера, 244 зенитни ракетни комплекса, 447 дронове самолета, 2169 танка и други бронирани превозни средства, 243 инсталации за реактивни системи с лек огън , 931 полеви артилерийски и минохвъргачки, както и 2076 броя на специална военна автомобилна техника.

В град Мариупол, в района на металургичния комбинат „Илич“, в резултат на успешни агресивни действия на руските въоръжени сили и полицейски части на Донецката народна република, доброволно свалиха оръжие и се предадоха в плен 1 026 украински военнослужещи от 36-а бригада на морската пехота.

Сред предалите се войници на украинските въоръжени сили са 162 офицери, както и 47 жени-войници.

На сто и петдесет ранени украински войник от 36-та бригада морска пехота е оказана първична медицинска помощ на място, след което всички те са откарани в градската болница на Мариупол за лечение.

Превод и редакция: Пламена Сутева