Взривове разтърсиха „Таймс скуеър“: Каква е причината? (ВИДЕО)

422

Според очевидци няколко шахти са избухнали, като след това са довели до пожар. Взривът е предизвикал паника сред туристите в района. Към момента няма информация за пострадали

Експлозии разтърсиха „Таймс скуеър“ в Ню Йорк вчера (10 април), съобщава Нова телевизия, позовавайки се на вестник „Дейли мейл“. Очевидци разказват, че няколко шахти на емблематичния площад в Голямата ябълка са избухнали, като на мястото е имало и пожар.

Взривът е предизвикал паника сред десетките туристи, намиращи се в района. Все още не е обявена официална причина за взривовете, но от полицията в Ню Йорк посочиха, че са регистрирани високи нива на въглероден оксид в района между 229-а Западна и 43-а улица.

Към момента няма данни за жертви или пострадали.

Според електрическата компания Con Edison причина за взривовете е късо съединение на подземен захранващ кабел в района. „Аварията се отстранява. Наши експерти работят на място, съвместно с екипи на пожарната и полицията. Няма нанесени щети по околните сгради, не се съобщава и за прекъсвания на тока“, посочи говорител на компанията, цитиран от телевизия Ей Би Си.

По публикацията работи: Пламена Сутева