Заловиха пияния шофьор, помел 8 автомобила на улица в Пловдив

165

В сряда пиян шофьор удари 8 коли на еднопосочна улица в Пловдив и избяга. Той вече е заловен и са образувани две досъдебни производства. Свидетел на катастрофата обясни, че ударът е бил страшен. Нанесени са сериозни материални щети на автомобилите

Инцидентът става на улица „Поп Манол” в града под тепетата. Павел Бухчев става свидетел на катастрофата. По думите му застраховката на виновника ще поеме щетите по пострадалите автомобили.

Пиян шофьор помля 8 автомобила в Пловдив

„Улицата е еднопосочна. Той е тръгнал от края на улицата и е започнал да ги цели – първа, втора, трета кола. След това е пропуснал два автомобила и се е врязал в другите 3 крайни и изтласква една кола по средата на пътя. Не знам с каква скорост се е движел, но ударът е бил страшен. Има коли със счупени задни оси, счупена скоростна кутия, има и кола на лизинг. По тази улица понякога има драскотини по  автомобилите, но не и такива тежки удари“, обясни Павел Бухчев.

„Сигналът е получен във вторник около 21:35 часа. Водачът бяга от местопроизшествието, но колата му е намерена на паркинг на около 300 метра от него”, каза пред Нова телевизия началникът на „Пътна полиция“-Пловдив гл. инспектор Йордан Милушев.

По информация на полицията шофьорът е 28-годишен, а дрегерът отчел 2.07 промила алкохол в кръвта. Взета е и кръвна проба. Прокуратурата е образувала две досъдебни производства – едното за шофиране в нетрезво състояние, а другото – за увреждане на чужда собственост.

По публикацията работи: Мариела Анастасова