Зеленски ще произнесе реч на Срещата на върха на НАТО

125

Володимир Зеленски бе поканен да произнесе реч по време на Срещата на върха на НАТО, на която основа тема ще бъде войната в Украйна. Срещата ще се състои в четвъртък, а украинският президент ще се включи чрез видеоконферентна връзка

Володимир Зеленски е поканен да произнесе реч. Говорителят на Зеленски потвърди, че той ще вземе участие в Срещата на Върха. А в поредно видеообръщение украинският лидер заяви, че въпреки трудностите, преговорите с Русия продължават.

„Продължаваме да работим на различни нива, за да насърчим Русия да се придвижи към мир и да да сложи край на тази брутална война. Украински представители участват в преговори, които се провеждат всеки ден. Много е трудно, понякога конфликтно. Но стъпка по стъпка вървим напред. Към днешна дата в Мариупол има около 100 000 души в нечовешки условия, напълно блокирани, без храна, без вода, без лекарства, подложени на постоянни обстрели и непрекъснати бомбардировки. Повече от седмица се опитваме да организираме стабилни хуманитарни коридори за мариуполци. И почти всички наши опити, за съжаление, са осуетявани от руските окупатори. Чрез обстрел или умишлен терор”, каза той.

По публикацията работи: Мариела Анастасова