Българинът, обучавал украинската армия, с коментар: Как се удържа инвазия 19 дни? (ВИДЕО)

795

Калин Димитров е военен и оръжеен експерт, който многократно е бил в Украйна, по покана на бившия външен министър Асен Аваков, за да обучава армията на страната

„През 2014 година съм работил с два от така наречените Първи доброволчески батальони. Единият е батальонът „Днепър” от град Днепро и с батальона „Донбас”. Това са батальони от Националната гвардия на Украйна. Това са доста сериозни подразделения, които сериозно участват в отбраната на градовете в Украйна”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” военният и оръжеен експерт, инструктор към МВР на Украйна Калин Димитров.

„Хората, с които съм работил може би най-продължително време, бяха от един от отрядите, които спряха руснаците в Харков“, каза още Калин Димитров.

По думите му в момента единственият напълно обсаден град е Мариупол.

„Никой няма да се предаде там. Там са едни от най-мотивираните защитници, най-вече едно подразделение с малко особена слава – полкът „Азов”. Не целият полк „Азов“ е в Мариупол, една част е в Киев“, посочи той.

„От 2014 г. насам украинката армия много се промени. Каквото и да си говорим, Русия вече загуби. Мита колко е непобедима руската армия малко се разпада“, каза още Димитров.

По публикацията работи: Мариела Анастасова