Официално: Бойко Борисов и Влади Горанов са в списъка на Кирил Петков

386

Днес министър-председателят Кирил Петков разкри още имена от списъка му, който той предостави и на прокуратурата.

По думите му, в него фигурират и политици. Сред тях са депутатът от ДПС Делян Пеевски, бившият премиер Бойко Борисов заради случая „Мата Хари” и министърът на финансите Владислав Горанов. „За последния искаме да разберем дали е вярна информацията, дошла от Божков, че му е носел пари. Ако сме сигурни, че прокуратурата си е свършила работата по тези въпроси, ще е едно наистина добро начало“. Това заяви премиерът Кирил Петков, предаде NOVA.

Премиерът обясни и как е започнал казуса с формирането и предаването на прокуратурата на списъка с имена на хора, които според него трябва да бъдат разследвани и проверявани:

„Направих този списък с моите съветници и моя отбор. Главният прокурор дойде при мен да говорим по важни въпроси, защото моята врата е отворена за всички институции. Аз само го попитах защо нямаме резултати по това, което цялото общество говори от сутрин до вечер. За тези хора, които ги знае всяко българско семейство. Той попита кого визирам и аз тогава споделих тези съответни имена. След това той тръгна да изисква списъка. В него ограничих имената до 19 и предадох списъка на 20-ия“, каза Петков.