Как две бездомни кучета се превърнаха в звезди в TikTok?

181

Двете кучета са били спасени от улицата от момиче на име Лили, с идеята тя да им осигури приемен дом, но сега те са част от семейството ѝ

Петър и Арчи – двете кучета изминали дългия път от невзрачни бездомници, до звезди в платформата TikTok. Четириногите са спасени от Лили, след нелек живот и претърпени тежки катастрофи.

„Всичко започна с един апел във Фейсбук на неправителствена организация, която ги беше спасила. Първо разбрахме за Петър. Той беше ударен от кола на междуградски път и поет от организацията. Направена му е била животоспасяваща операция, като след това му се търсеше приемен дом, в който да се възстанови. Никой обаче не се отзоваваше и реших да предложа своите услуги. В последствие той си остана при нас. Същата година разбрахме и за Арчи, също ударен от кола. Прекарал е пет месеца в клиниката. Отново му осигурихме приемен дом, а по-късно стана част от семейството ни”, разказва стопанката на животните пред Нова телевизия.

Зад създаването на канала в платформата TikTok Лили споделя, че не е имала конкретна идея.

„Качих едно видео с тях, след което започнаха и въпросите и интереса към кучетата”, добавя тя.

Лили допълва, че адаптацията на кучетата, със съдба като тази на Петър и Арчи, трябва да се случва плавно и по правилния начин.

„Най-важното за новите стопани на кучета е да имат огромно търпение и да се стараят да изградят връзка с животното”, каза още тя.

По публикацията работи: Мариела Анастасова