Жители на шуменско село живеят в страх: Психично болен мъж ги тероризира ежедневно

969

Жителите на шуменското село Цани Гинчево живеят неспокойно, защото се притесняват от мъж, за който твърдят, че е психично болен и системно ги тероризира 

До скоро той е бил настанен в лечебно заведение, но от вчера вече е на свобода и местните хора се страхуват, тъй като по думите им, до този момент мъжът многократно е бил агресивен и дори ги е нападал с брадва.

„Той има пристъпи на шизофрения. Започва да обикаля по къщите в селото и да напада хората. Беше нападнал съпруга ми без причина, искаше да го бие“, разказа пред Нова телевизия жителка на селото. Сестрата на болния мъж сподели, че е диагностициран с шизофрения преди години.

„От малка си спомням, че беше агресивен към майка ми. След като се ожених, разбрах, че е искал да я изнасили. Вързал я за стол с тел и ѝ наранявал краката с дъска с гвоздеи. Ние не го пускаме в наследствения ни дом, но той пак се е настанил там“, споделя тя.

Мъжът е бил прибиран 15 пъти от полицията.

„Една сутрин дойде пред прозореца ми. Започна да вика да изляза навън, но аз не го направих, защото ме беше страх. Децата ми се изплашиха, започнаха да треперят, да крещят. Когато погледнах през прозореца, той държеше спрей, който се пръска в очите и една брадва. Въпреки, че не излязох, на следващия ден той продължи да ни притеснява. Напуснах селото заради него. След време разбрах, че са го прибрали и се върнах отново“, разказва жителка на селото.

Друг жител добавя, че също се притеснява, защото докато е на работа, майка му е сама в дома си. Той обясни, че всички се стараят да се държат добре с него, за да не го провокират.

По публикацията работи: Мариела Анастасова