Заплита се сексскандалът с актьора, изиграл Тузаря в „Сексът и градът“

258

Заплита се сексскандалът с актьора Крис Нот от хитовата поредица „Сексът и градът“. Актрисите от сериала подкрепиха двете дами, обвинили Тузара в изнасилване

Звездата от хитовия сериал „Сексът и градът“ Крис Нот беше отстранен от тв поредицата „Закрилникът“ заради обвиненията в сексуално насилие срещу него, съобщи „Холивуд Рипортър“, като се позова на изявление на Universal Television, продуцентската компания, която стои зад проекта на телевизия CBS.

„Крис Нот вече няма да се снима в нови епизоди на сериала „Закрилникът“, заповедта влиза в сила незабавно“, цитира изданието съвместно изявление на двете компании. В него се уточнява, че актьорът ще се появи в още един епизод, който вече е финализиран, предава БНТ.

Решението за отстраняване на Крис Нот идва четири дни след като изданието съобщи за обвиненията, отправени срещу него от две жени. Те твърдят, че актьорът е извършил сексуално посегателство върху тях – в единия случай в Лос Анджелис през 2004 г., а във втория – в Ню Йорк през 2015 г.

Крис Нот (67 г.) отхвърля обвиненията и ги определя като „категорично лъжливи“.

В „Закрилникът“ той играе ролята на бивш директор на ЦРУ. Най-голяма популярност обаче получава с ролята на Тузаря в „Сексът и градът“, както и в сериала „Закон и ред“.

От своя страна, актрисите, изпълняващи главните роли в американския сериал „Сексът и градът“, изразиха подкрепа за двете жени, които обвиниха в сексуално насилие колегата им от продукцията Крис Нот, пише Би Би Си. Сара Джесика Паркър, Синтия Никсън и Кристин Дейвис заявиха, че са „дълбоко натъжени“ да чуят подобни обвинения.

„Подкрепяме жените, които се появиха и споделиха болезнените си преживявания“, казват трите актриси в съвместно изявление.

Трите актриси разпространиха изявлението си точно две седмици след като излезе продължението на „Сексът и градът“ – „Просто ей така“, в което Нот участва пак като Тузаря.

Актьорът, който изигра ролята на Тузаря в „Сексът и градът“ – любовната тръпка на героинята на Сара Джесика Паркър – настоява, че срещите с двете жени са били по взаимно съгласие.

Жените, които обвиняват актьора в сексуално насилие, твърдят пред „Холивуд рипортър“, че появата му в продължението на сериала ги накарало да разкажат неприятните си преживявания с Крис Нот.

Представителите се с псевдонимите Зоуи и Лили подробно разказват пред изданието за срещите си с актьора.

Зоуи, която сега е на 40 г., споделя, че е била изнасилена в апартамент в Холивуд през 2004 г. Лили (31 г.) твърди, че е станала жертва на сексуалния нагон на Нот в Ню Йорк през 2015 г. Тогава тя била на 25 години, а той – на 60. Лили дори показа съобщения, които са са разменяли с Нот.

„Обвиненията срещу мен от личности, които съм срещнал преди години, дори десетилетия, са категорично лъжливи“, се казва в разпространено от Крис Нот съобщение до американските медии. „Тези истории можеше да са отпреди 30 години или 30 дни – не винаги означава не – това е линия, която не прекрачих. Срещите бяха по взаимно съгласие.“

От полицията в Лос Анджелис обявиха, че не е започнало разследване, тъй като официално не е внесено оплакване, съобщава БТА.

Освен с участието си в сериала „Сексът и градът“, Крис Нот е известен с ролите си в „Закон и ред“ и „Добрата съпруга“. Той е женен за актрисата Тара Уилсън от 2012 г. Те имат две деца.