След 24-часов снеговалеж: Каква е обстановката в страната? (ВИДЕО)

165

На места повече от 24 часа вали сняг. Каква е пътната обстановка в столицата и на проходите „Предела“ и „Петрохан“?

След продължителния 24-часов снеговалеж и последвалите от това проблеми по пътищата, ситуацията постепенно се нормализира. Обилните валежи спряха тази нощ.

Снощи трафикът на много места в страната беше затруднен, включително на магистралите “Хемус” и “Тракия”, където се стигна до километрични задръствания.

В късните часове беше възстановено движението и за тежкотоварните камиони, които по-рано бяха ограничени, за да облекчат трафика, предаде bTV.

В София през цялата нощ продължи почистването и обработването на пътните платна. Няма проблемни участъци, а градският транспорт се движи по разписание, съобщават от общината.

137 снегорина са обработвали ключовите улици в София тази нощ. Според НИМХ в столицата е натрупала снежна покривка между 12 и 20 сантиметра. Тази сутрин движението е спокойно. Няма затруднения с градския транспорт.

„Обработени са всички трасета на масовия градски транспорт, всички основни булеварди са почистени. В момента се чистят вътрешнокварталните улици. Имам забележки по отношение на спирките на градския транспорт, подходите към подлезите и тротоарите. Там има малко забавяне”, заяви пред Нова телевизия Ивайло Иванов, директор на Столичния инспекторат.

Повече от 24 часа продължава да вали сняг на прохода „Петрохан”. Студено е и духа вятър. Шест машини чистят и опесъчават пътя. Забранено е движението на товарни автомобили над 12 тона.

На прохода „Предел“ пътят е изчистен, не е изключено някъде да има заледени участъци заради студеното време и силен вятър. Студентите, които ще пътуват към Банско, освен подготвени за зимните условия, ще трябва да имат и зелени сертификати за COVID, защото те ще бъдат изисквани в заведенията.

По публикацията работи Снежина Раева