Рекорден брой жертви на Covid 19 в Русия за последното денонощие

105

Русия отчете рекорден брой смъртни случаи от COVID-19 от началото на пандемията, предаде Euronews

За последното денонощие в страната са регистрирани 25 781 нови случая и 883 смъртни случая.

Делът на починалите остава на равнището от 2,77 на сто, по данните на щаба. Потвърдените случаи са нараснали с 25 110 за последното денонощие, като общият им брой достигна 7 637 427. Активните случаи са нараснали до 666 672.

Според специалистите голяма част от хоспитализираните пациенти не са ваксинирани. Русия беше първата страна, която регистрира своя собствена ваксина срещу вируса,, но според някои  независими социологически проучвания голяма част от руснаците са скептично настроени към ваксината.

Вицепремиерът на Русия Татяна Голикова, която ръководи националния оперативен щаб предупреди, че предстои труден период за страната.

“ Наблюдава се значително увеличение на заболеваемостта в страната и искам да ви помоля да бъдете внимателни“, каза Голикова. Тя добави, че въпреки новия дневен рекорд на смъртните случаи от COVID-19, руското правителство не е склонно да въведе национални ограничения, които могат да навредят на икономиката.

Ресторанти, барове и нощни клубове остават отворени, въпреки че някои региони обявиха, че ще въведат отново правила, изискващи от хората да покажат доказателство за ваксинация.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова