Ако сте на море: Голям рибен и миден фест се провежда в любим морски град

172

Лятната програма на община Каварна завършва с 18-тото издание на Рибен и миден фест, който се провежда на централният градски площад „ Защитата на Каварна“, съобщи за медия „Нова Варна“ Керанка Далакманска.

В дните на 5 и 6 септември / неделя и понеделник / т.г. интерес ще привлекат участниците в традиционния фест, на който всички ще имат възможност да дегустират богато разнообразие от рибни и мидени супи , ястия и морски дарове. Началото е в 17.00 часа, когато кметът Елена Балтаджиева и кметовете и кметските наместници от населените места в общината ще запретнат ръкави, за да готвят пред публиката своите морски рецепти. Те ще бъдат дегустирани от присъстващите дошли от близо и далеч почитатели на рибните ястия.както винаги те ще споделят и съдържанието на рецептите си, а накрая на събитието ще получат специални Грамоти за участие в Рибен и миден фест 5- 6.09.2021г. В 17.00 часа на морска тематика децата от школи
„ Керамика“, „ Изобразително изкуство“ и Приложно изкуство“ към Общинския детски комплекс ще се включат в творческа работилница, за да предадат своите въображения на морска тематика и подредят в изложба на открито. Да присъстват на Рибен миден фест са поканени бившите кметове на каварненската община, както и кметовете от съседните общини – Добричка, Балчик,Шабла, Генерал Тошево.
Два часа преди откриването на 18-тото издание на събитието на площада при Фонтана в централната пешеходна зона щ се разположи Фермерското изложение „ Вкусът на Добруджа“,Добрич,който гостува на морския град за втори път. Жителите и гостите на града ще могат да си закупят разнообразни сезонни продукти от малки добруджански производители:: местни и млечни продукти, зеленчуци, мед, сладкарски изделия, класически и плодови вина, богат асортимент от натурални сокове. Ръчно изработени занаятчийски изделия, козметика, етерични масла от естествени съставки предлагат щандовете в Арт зоната на изложението. За първи път в Каварна ще бъде представена продукция от натурален оцет и олио с ароматни билки, както и чайове и подправки. В партньорство с община Каварна се организира Фермерското изложение „ Вкусът на Добруджа“.
Вечерната програма започва от 20.00 часа, в неделя вечер на централния градски площад, когато на рок сцената ще излязат Дамско рок трио „ People of Maha“ и група „Остава“.
Концертната програма има своето продължение на 6 септември т.г. отново от 20.00 часа с концерт на групите „ Jenny Jo“ и група „ Фабричен ефект „ / Обратен ефект/.
През двата дни на Рибен и миден фест в Каварна гостите и жителите на града ще могат да разговарят с музикантите и техните сценични изяви, ще се срещат с интересни участници и приятели на Каварна, както и с децата ,участвали в програмата, готвачите на рибни ястия и с производителите от Фермерския пазар. Ще отнесат в първите дни на есента мирис на море, нови рецепти за морските дарове и настроение, което ще очакват отново догодина по същото време.