Баща и син на косъм от фатален инцидент на плаж „Корал“: Музикант ги спаси (ВИДЕО)

445

Фатален инцидент е бил на път да се случи на плаж “Корал” преди броени дни. Миналият петък баща и син за малко не са се удавили в морето. Музикантът Васил Гюров е бил на плажа в този момент, за да посвири. Той чува виковете на двамата давещи се и успява да им помогне.   

“Беше късно, нямаше спасители. Благодарение на останалите хора, които бяха на плажа, успяхме да ги извад от водата. Влязохме със сърф дъска. Бяхме трима души и успяхме заедно да ги качим и да ги задържим на дъската, тъй като те бяха в доста тежко състояние. Проблемът беше, че линейката нямаше как да влезе бързо до тук. Трябваше бащата и момчето да бъдат носени до пътя”, разказва Васил Гюров.

“Дъното на този плаж е опасно. Има подводни скали, образуват се водни коридори. Когато има голямо вълнение редовно се получават течения с посока навътре в морето. Ивицата е около 800 м и би било редно да има поне 5-6 спасителни поста, а в момента са само два”, споделя още той.

Васил Гюров съветва всички, когато са решили да влизат в бурно море, поне да не бъдат сами, за да им кой да ги наблюдава и да бъдат предотвратени подобни инциденти.

По публикацията работи: Мариела Анастасова