Тошко Йорданов се появи в ефир с бръсната глава: Петър Илиев е един от нас

374

Зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов се появи в ефира на bTV с обръсната глава.  

„Подстригал съм си главата, защото така съм решил. Който иска да провери какво сме правили, когато от екип на Слави сме си подстригвали главите, има чичко Гугъл“, отсече той.

Сценаристите на Слави Трифонов досега са подстригвали главите си винаги в знак на протест. Първият път бе през 1998 г., когато предаването „Хъшове“ бе свалено от ефира на БНТ.

„Как би реагирал нормален човек, когато се опитват да му съсипят кариерата с лъжи, без да може да се защити? Всеки, който е обиден, може да е емоционален, важното е какво е казал. Петър Илиев е един от нас. Ако за вас се говори, че сте палава девойка, която е пробутана в телевизията през мъжа си?“, обърна се Тошко Йорданов към водещата Мария Цънцарова, която замества Цветанка Ризова в предаването „Лице в лице“.

„Татяна Дончева говори откровени лъжи, по отношение на Петър Илиев“, отсече още Тошко Йорданов. Той описа кандидата на „Има такъв народ“ за вицепремиер и вътрешен министър като „един от малкото хора, които са печелили дела срещу Конституционния съд“.

Той заяви, че Татяна Дончева и Мая Манолова са „две дами с прекрасно комунистическо минало“ и в момента спасяват главния прокурор Иван Гешев с решението си да не подкрепят кабинета на „Има такъв народ“.

„Изправи се, БГ! Ние идваме“ твърдяха, че са партия на протеста. Манолова отнасяше основно благословии от протеста“, добави Тошко Йорданов.

Според него плагиатството се доказва в съда, а не в етична комисия. Ако има съдебно решение, тогава ще обсъждаме дали бихме го оттеглили, каза той в отговор на журналистически въпрос.

Попитан ще предложи ли тайно гласуване на кабинета в сряда, Йорданов каза:

„Кога сме говорили такова нещо?“

„Петър Илиев е един от нас. Работим заедно от времето, когато организирахме референдума. Той беше юридическото ни рамо тогава“, заяви Йорданов.

По думите му Петър Илиев има адвокатска фирма, която е била избирана за кантора на година и това не е „компания, която се занимава с обществени поръчки“.

Според него няма нищо лошо във факта, че Петър Илиев е почетен консул на Барбадос, този пост няма никакви юридически измерения и тази карибска страна не е офшорна зона, може да е била в черен списък на ЕС, но вече е извадена оттам.

По публикацията работи: Мариела Анастасова