Президентът на Сърбия: Щетите от експлозията в Чачак са огромни

262

Президентът на Сърбия каза, че материалните щети от експлозията в Чачак са огромни. Последиците от аварията възлизат на около два милиона евро

Хеликоптери на нашите военновъздушни сили участваха в ликвидирането на последиците от аварията в (централния град) Чачак, това каза сръбският президент Александър Вучич, предаде белградското радио Б92.

Държавният глава потвърди информацията, че никой не е пострадал вследствие на серията силни експлозии, които разтърсиха тази нощ фабриката за боеприпаси „Слобода“. „Ситуацията е под контрол“, посочи още Вучич.

„Материалните щети са огромни. По първоначална информация те възлизат на около два милиона евро“, каза още държавният глава. Той също допълни, че се води прокуратура е започнала разследване, пишат още от Novini.bg.

Жител на Чачак сподели пред медията, че цялото му семейство е било ужасено. „Ние се скрихме в бомбоубежище, което си направихме по време на бомбардировките (операцията на НАТО от 25 март до 10 юни 1999 г. срещу лидера на тогавашна Югославия, обхващала територията на днешните държави Сърбия, Черна гора и Косово, Слободан Милошевич)“, каза мъжът.

По публикацията работи: Ралица Димитрова