Българските гимнастички ще пропуснат състезанието в Ташкент, заради контузии

76

Златните ни момичета се представиха блестящо на Световната купа в София, което е първото важно състезание в Олимпийската година. Те обаче, ще пропуснат състезанието в Ташкент, което ще се проведе от 16 до 18 април.

Причината за това са контузии. Новината обяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. Тя каза още, че България все пак ще има представителки в надпреварата.

След като ансамбълът спечели 3 златни медала в София, а за съчетанието си с топки завоюва рекордна за този спорт оценка от 44:150 точки, момичетата разкриха, че част от тях са били с контузии. Мадлен Радуканова е с травма в глезена, а Лаура Траатс – със силни болки в ръката.

Здравословни проблеми спират от участие в Узбекистан и двете ни гимнастички в индивидуалната надпревара, информират bTV.

Боряна Калейн, която остана втора в многобоя, но взе три златни отличия на отделните уреди – обръч, бухалки и лента, също е с травма в глезена. Катрин Тасева, която грабна бронза на бухалки, пък е с контузия в кръста.

„Много съм щастлива, че България успя да завоюва толкова златни медали. Допускаха се грешки, нормално е, това е година и половина излизане от ритъм, а в същото време изключително усложняване на композициите, което изисква много тежка работа. Момичетата успяха да се справят“, заяви Илиана Раева.

По публикацията работи: Мариела Анастасова