12-годишно момиче влезе в колеж, за да сбъдне мечтата си да работи в НАСА

117

12-годишно момиче от Аризона влезе в колеж с планове да стане учен от НАСА след дипломирането си

Малката Алена Уикър несъмнено е дете-чудо. Тя вече е завършила гимназия с отлични резултати и това лято ще постъпи в колеж.

Малкото момиче е прието в  Държавния университет в Аризона и е напът да осъществи своята най-голяма мечта – да работи като инженер в НАСА, съобщават от Fox 24.

„Имах цел, която исках да постигна на всяка цена“ каза Алена. Тя сподели, че от много малка харесва строителството и винаги е мечтала да бъде инженер.

Любовта и към изграждането започва с комплекти Lego, когато е била още бебе.

Майката на момичето, Дафни Маккуартер сподели, че още на 4-годишна възраст дъщеря и е заявила: „ Мамо, аз ще работя за НАСА и ще отида там“. Дафни е уверена, че съвсем скоро дъщеря и ще „достигне звездите“.

За да постигне очакванията на майка си, Алена ще изучава двойно специалност по астрономическа и планетарна наука и химия.

Ако всичко върви добре, тя ще завърши колеж на 16 и ще започне работа в НАСА още същата година. Нейната цел е да построи марсоход, подобен на този, изпратен на Марс в мисията „Perseverance“.

„Докато завърша колеж, ще управлявам един от тези бъдещи космически устройства “, каза Алена.

„Няма значение каква е възрастта ви или какво планирате да правите. Вярвайте, мечтайте и след това работете здраво, за да го постигнете“  това е посланието на малкото момиче.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова