5 000 домакинства останаха без ток заради опит за кражба на кабел

75

Хиляди домакинства останаха без електроподаване след опит за кражба на кабел. Абонатите, които пострадаха са от селата Бистрица, Железница и вилна зона Симеоново-Драгалевци. 

Опит за кражба на кабел, собственост на ЧЕЗ Разпределение България, остави без електрозахранване тази сутрин 5 000 домакинства в селата Бистрица, Железница и вилна зона Симеоново-Драгалевци, предаде NOVA.

Екипи на дружеството реагираха по най-бързия възможен начин, като локализираха и отстраниха повредата за около час. Установено бе, че неизвестни лица са нарушили целостта на кабел 20 kV чрез механична намеса в близост до южната дъга на Околовръстния път в столицата. Уведомени за инцидента са органите на МВР.

Подобни деяния нарушават нормалния ритъм на живот и спокойствието на клиентите, което не може да се компенсира по никакъв начин, пишат от ЧЕЗ. За отстраняване на щетите се влагат средства, които в противен случаи биха могли да се използват за модернизиране на мрежата. Често посегателствата застрашават човешки животи не само на извършителите, но и на невинни лица, напомнят от дружеството.

По публикацията работи: Росен Гацин