Малък вредител предизвика сериозен проблем на летище „Франкфурт“

Снимка: Pixabay

Гризач се превърна в голям проблем на летище „Франкфурт“. Част от електрозахранването на летището е било прекъснато за няколко часа през изминалата нощ, след като животното предизвикало късо съединение в електрическа подстанция.

Част от електрозахранването на летище „Франкфурт“ беше прекъснато за няколко часа миналата нощ, след като гризач предизвика късо съединение в електрическа подстанция, съобщиха официални представители на аеропорта. Спирането на електричеството е имало ограничен ефект върху полетите, информира Асошиейтед прес, предаде БТА.

Енергийната компания „Сина“ (Syna) уточни, че сънливец е предизвикал късото съединение в понеделник около 22:45 часа местно време, предаде ДПА.

Електричеството е било прекъснато и противопожарната служба на летището – изпратена поради дима, който се е образувал в резултат на инцидента. Токът е възстановен около 03:20 часа сутринта във вторник, а сънливецът е открит мъртъв до прегризания от него проводник.

Летищният оператор „Фрапорт“ посочи, че ефектите върху въздушния трафик са били ограничени, тъй като инцидентът е станал малко преди полетите да приключат през нощта и е бил отстранен доста преди да започнат тази сутрин.

В социалната мрежа „Екс“ (X) от летище „Франкфурт“ обаче предупредиха, за „закъснения и отмяна на полети… вторник сутрин“ поради технически проблеми.

Единадесет полета бяха анулирани вчера сутринта. Общо 1242 полета бяха планирани за днес на най-натовареното летище в Германия.

Захранването на летището във Франкфурт се осигурява от два отделни доставчика и има шест подстанции.