Ураганът в САЩ взе първите си жертви

Снимка: Pixabay

Ураганът „Деби“ връхлетя Флорида в понеделник. По последни данни стихията е отнела живота на най-малко четирима души.

Най-малко четирима души са загинали при преминаването на урагана „Деби“ в САЩ, предаде Франс прес. Стихията връхлетя в понеделник южния американски щат Флорида.

Сред жертвите е и 13-годишно момче, което е било премазано от повалено от бурните ветрове дърво. То е паднало върху караваната, в която детето и неговото семейство живеели във Фанинг спрингс, в северозападната част на Флорида, предаде NOVA.

Останалите жертви са в района на Тампа и Дикси. Те са загинали при пътнотранспортни произшествия заради влошените условия по пътищата.

Метеоролози предупреждават за катастрофални наводнения в районите, през които бурята преминава.

Припомняме, че вчера стана ясно, че тропическата буря „Деби” се усили до степен на ураган, докато се приближава към североизточния бряг на Мексиканския залив.

Сезонът на ураганите в Атлантическия океан носи множество драматични и опасни метеорологични условия, от силни ветрове, проливни дъждове, прекъсвания на електрозахранването и внезапни наводнения. И тъй като изменението на климата е свързано с увеличаване на интензивността на ураганите, тези въздействия могат да продължат да се влошават.

Сериозна заплаха за САЩ: Ураган се приближава към Мексиканския залив