Задържаха трима души във връзка с падналия таван на сватбен салон в Кърджали

Снимка: Pixabay

Има задържани след инцидента с падналия таван на сватбен салон в Кърджали. Тримата съдружници на фирмата собственик на сватбения салон са задържани за 24 часа.

Тримата съдружници на фирмата собственик на сватбения салон в Кърджали, където падна таван, са задържани за 24 часа. Става дума за двама мъже на 52 и 57 г. и жена на 46 г. По случая е образувано досъдебно производство, уточниха от полицията.

По-късно Петя Чотрова, зам.-районен прокурор на Кърджали, съобщи, че няма повдигнати обвинения и задържаните ще бъдат освободени след изтичане на 24-часовия срок, като ще продължи събирането на доказателства. Работният текст, по който е образувано делото, е за леко наказуемо деяние по непредпазливост, което не предполага да се искат постоянни мерки за задържане.

Днес на мястото предстои втори оглед, както и разпити на съдружниците и очевидците. Предстои и назначаване на съдебно-медицинска експертиза на пострадалите, както и техническа на обекта.

След инцидента 20 души са преминали през спешното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дановски“ в града, трима, сред които и едно дете, са оставени под наблюдение в болницата. Двама са със средни телесни повреди – счупена длан и счупен глезен.

Таванът се срути по време на сватба със 150 души в Кърджали. Инцидентът се случи вчера към 19:30 ч., а причина за него вероятно е проливният дъжд, който по същото време се е изсипал над града, предаде bTV.

Тържеството е било в сватбен салон. На сватбата са били поканени 300 души, но в сватбения салон са били около половината.

Според очевидци първоначално е потекла вода от осветителните тела, след което част от тавана от гипсокартон се е срутила върху гостите.