Сериозна заплаха за САЩ: Ураган се приближава към Мексиканския залив

Кадър: NOVA

Ураганът се намира на около 160 километра югозападно от Тампа, Флорида. Скоростта на вятъра достига 120 км/ч, твърдят експерти. 

Тропическата буря „Деби” се усили до степен на ураган, докато се приближава към североизточния бряг на Мексиканския залив. Очаква се да донесе със себе си сериозна заплаха от наводнения в югоизточната част на САЩ през тази седмица, предаде Ройтерс, като се позова на американския Национален център по ураганите (НЦУ).

Ураганът се намира на около 160 километра югозападно от Тампа, Флорида и максималната скорост на вятъра достига 120 километра в час, каза НЦУ.

Сезонът на ураганите в Атлантическия океан носи множество драматични и опасни метеорологични условия, от силни ветрове, проливни дъждове, прекъсвания на електрозахранването и внезапни наводнения. И тъй като изменението на климата е свързано с увеличаване на интензивността на ураганите, тези въздействия могат да продължат да се влошават.

Но кога точно започва сезонът на ураганите в Атлантическия океан през 2024 г. и колко дълго продължава? И как се образуват ураганите? Какво могат да направят хората, за да се подготвят за най-опасните бури на Земята ? Предвижда се сезонът на ураганите в Атлантическия океан през 2024 г. да донесе рекорден брой свирепи бури.

Националната администрация за океаните и атмосферата прогнозира наднормен сезон с до 25 наречени бури в резултат на изменението на климата и прехода от Ел Ниньо към Ла Ниня .