Ретрограден Меркурий: Всичко, което трябва да знаем

Снимка: Pixabay

Ретроградният Меркурий е отново при нас. Ето какво да очакваме:

Отново е време за ретрограден Меркурий – този път от 5 до 28 август. Това е третият ретрограден период за 2024 година, като планетата първо ще бъде в Лъв до 22 август, а след това ще премине в Дева. Ретроградният Меркурий е известен с това, че предизвиква хаос в технологиите, комуникацията и плановете, но също така носи възможности за растеж и самоусъвършенстване.

Какво представлява ретроградният Меркурий?

Ретроградният Меркурий е период, когато планетата изглежда, че се движи обратно по своята орбита. Това явление често се свързва с технически проблеми, неразбирателства в комуникацията и провалени планове. Причината е, че Меркурий е планетата на комуникацията, търговията и връзките, и когато става ретроградна, нейните качества се изкривяват и се проявяват по неочакван начин.

През август 2024 г. ретроградният Меркурий ще премине през знаците Лъв и Дева, което ще внесе допълнителни нюанси във влиянието му. Лъвът ще подтиква към конфликти и преувеличена изразителност, докато Девата ще изисква внимание към детайлите и методичност. Важно е да бъдем търпеливи, да избягваме импулсивни решения и да се стремим към яснота и точност във всичко, което правим.