Премиерата на нов български филм ще се състои в Торонто

Снимка: Pixabay

Българският филм „Триумф“, с участието на Мария Бакалова, ще бъде част от международния филмов фестивал в Торонто.

Филмът на Кристина Грозева и Петър Вълчанов „Триумф“ е селектиран в състезателна програма на международния филмов фестивал в Торонто, пише „Канадиън Прес“. Това е последната част от трилогията на творческия тандем след „Уроци“ (неговата световна премиера също беше в Торонто през 2014 г.) и „Слава“ (2016). В актьорския състав са Мария Бакалова, Маргита Гошева, Юлиан Вергов, Юлиан Костов и др.

„Филмът изследва вдъхновена от реалността история през 90-те години. В момента сме в постпродукция и скоро трябва да тръгне по фестивали“, заяви Мария Бакалова в рамките на фестивала „Анивенчър комик кон“ в началото на юли. „Триумф“ разказва за историята около „дупката в Царичина“ от началото на 90-те, където работна група от високопоставени офицери от Българската армия започва да копае в търсене на мистериозен артефакт.

Състезателната програма на фестивала ще открие филма „Daniela Forever“ на испанския режисьор Начо Вигалондо, който е с участието на актьора от „Crazy Rich Asians“ Хенри Голдинг, пише още „Канадиън Прес“. Той влиза в ролята на мъж, който участва в клинично тестване на лекарство, което му позволява да се събере отново с изгубената си любима, изиграна от Беатрис Грано, позната от сериала „Белият лотос“.