Кои зеленчуци да ядем, за да имаме по-тънка талия?

101
Снимка: Pixabay.com

За да имаме тънка талия е нужда да консумираме зеленчуци, които са с по-малко калории и с високо съдържание на фибри и протеини в състава си. Всичко това допринася за стопяване на коремните мазнини. Ето кои зеленчуци могат да ви помогнат да се отървете от тях:

Цвекло

Кореноплодният зеленчук е зареден с хранителни вещества, които помагат за контролиране на теглото и мазнините и подобряват храносмилането. Цвеклото съдържа много фибри. Приемането на достатъчно диетични фибри при всяко хранене или лека закуска помага за предотвратяване подуването на корема и намалява апетита. Фибрите също подобряват здравето на чревния микробиом, което е от решаващо значение за поддържане на теглото или за загубата на тегло, смятат диетолозите.

Зеле

Този листен зеленчук е богат на витамини А, К, С и В6, както и на манган, мед и калий. Освен това ще получите фибри, протеини и само 43 kcal на 100 грама от продукта. Това няма да доведе до незабавни резултати, но замяната на захари и преработени храни във вашата диета ще допринесе за намаляване на теглото.

Спанак

Според диетолозите редовното добавяне на спанак към диетата ще ви помогне да отслабнете и да намалите мазнините около корема. Спанакът е с високо съдържание на фибри, което насърчава по-доброто усвояване на хранителните вещества и подпомага храносмилането. Продуктът съдържа много витамин К, който също допринася за загуба на висцерална мазнина.

Броколи

Броколите са един от най-богатите на хранителни вещества зеленчуци. Те съдържат антиоксиданти, които помагат за намаляване на възпаленията в тялото. Основното съединение в тях е сулфорафан, който намалява цитокините в организма. Освен това броколите съдържат витамин С, калций, калий и хром. Витамин С е необходим на тялото, за да превърне мазнините в енергия. Те помагат да се чувствате сити, осигуряват на тялото енергия, стимулират храносмилането.

Моркови

Морковите са вкусен кореноплоден зеленчук, който съдържа много повече хранителни вещества, отколкото изглежда на пръв поглед. Те намаляват количеството мазнини около корема, тъй като ускоряват метаболизма в тялото. Имат твърда текстура и са силно термогенни, защото карат тялото да изгаря много калории.

По публикацията работи: Венета Николова