Жена оцеля 5 дни в гъсти австралийски гори, с бутилка вино и близалки (ВИДЕО)

60
Кадър: Facebook/Victoria Police

Изчезналата за 5 дни жена се казва Лилиан и е на 48 години. Тя е изчезнала в гората, след като се е загубила там с колата си, която пък е затънала в кал на задънен път

Жена, изчезнала за пет дни в австралийски гори, е намерена, след като е оцеляла пет дни с близалки и бутилка вино, съобщиха властите късно в петък. Драматичното спасяване е заснето на видео от полицейски хеликоптер, съобщава CBS News.

Властите в щата Виктория съобщиха, че 48-годишната жена – идентифицирана само с първото си име Лилиан – най-накрая е била открита в гъстите храсталаци, след като е направила грешен завой, озовала се е на задънен път и колата ѝ е затънала в кал.

Полицейски хеликоптер претърсвал хълмистата местност в четвъртък, когато забелязали колата на Лилиан в края на черен път в Мита Мита – на близо 40 мили от най-близкия град. Видео от хеликоптера показва как полицейският микробус е насочен към мястото, където тя е намерена в безопасност. Лилиан е откарана в болница, за да бъде лекувана от обезводняване, съобщават от полицията.

Превод и редакция: Пламена Сутева