Медведев с ответен удар: Да върнат старите германски имена на градовете в Полша

559

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия и бивш президент и министър-председател на страната Дмитрий Медведев коментира решението на властите във Варшава да преименуват Калининград на Крулевец. В такъв случай Медведев счита за правилно в Полша да се върнат старите германски имена на градовете, както и да се промени самото име на държавата Полша

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев предложи връщането на старите имена на градовете в Полша, както и промяна на името на самата държава, съобщава вестник „Коммерсант“, като уточнява, че коментарът му е в отговор на решението на управляващите във Варшава да преименуват Калининград на Крулевец.

„Не харесват името на руския град Калининград, предлагат вместо това да пишат Крулевец. Е, в такъв случай не Краков, а само Кракау. Не Гданск, а само Данциг. Не Шчечин, само Щетин. Не Познан, само Позен. Не Вроцлав, само Бреслау. Списъкът продължава и продължава“, написа руският бивш президент в Twitter, изброявайки старите германски имена на градовете на територията на днешна Полша.

Медведев предлага също така страната да се откаже от официалното име „Полша“. „Разбира се, никаква Полша, само Варшавското херцогство или Кралство Полша като част от Руската федерация, като правоприемник на Руската империя“, предложи Медведев.

По публикацията работи: Пламена Сутева