Кога температурите ще стигнат около и над 25°?

316
Снимка: "Нова Вест"

През последните дни имаше кратко захлаждане, което обаче ще започне плавно да дава път на по-високи температури. В рамките на следващите дни ще започнат да доминират въздушни маси от Средиземноморието. Очаква се до 20 май дневните температури да достигнат 25 градуса и повече

Очакванията са до края на работната седмица облачността да е променлива с повече разкъсвания в източната половина на страната и съответно по-значителна облачност на запад. Именно там в четвъртък и петък ще има слаби валежи. През тези дни дневните температури ще са в интервала от 13 до 18-19 градуса.

Почивните дни ще са осезаемо по-топли. В събота призори температурите ще са от 5 до 10 градуса, следобед – между 17 и 22 градуса. В неделя – навсякъде ще е с градус-два по-топло, предаде Нова.

До 20 май времето ще остане неустойчиво, но топло с дневни температури около и над 25 градуса, в традиционно по-хладните райони – около и малко над 20. В периода динамиката в Средиземноморието ще е висока, а над Балканите ще премине студен атмосферен фронт. Температурите няма да падат драстично, но ще има локални интензивни следобедни валежи с гръмотевици и градушки.

По публикацията работи: Пламена Сутева