Времето днес: Облачно в Западна и слънчево – в Източна България

45
Колаж: "Нова Вест"

Днес в сутрешните часове времето в западните части от страната ще е предимно облачно, като в следобедните часове тази облачност постепенно ще се разкъсва. Хората в източните части на страна пък, ги чака слънчево време през почти целия ден

Днес в сутрешните часове в Западна България времето ще се задържи предимно облачно и на отделни места ще има слаби валежи от дъжд; в следобедните часове ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. В източната половина от страната през деня времето ще е слънчево. Ще духа слаб вятър от югоизток, в Югоизточна България – от североизток. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София – около 6°, а максималните между 14° и 19°, в София – около 14°.

Над планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд, на височина над 2000 метра – от сняг. След обяд валежите ще отслабват и спират. Ще духа до умерен вятър от югоизток, по най-високите части на Рила и Пирин – от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб, по северното крайбрежие от югоизток, а по южното – от североизток. Максималните температури ще са 14°-15°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 3 бала.