Важно за зрелостниците: МОН съобщи кога ще получат служебните си бележки за матурите

68
Снимка: Pixabay

От Министерството на образованието и науката съобщиха, че до 18 май зрелостниците ще получат служебните си бележки за допускане до матурите. МОН вече е в готовност за провеждане на матурите. Задължителните зрелостни изпити тази година са на 19 май и 23 май

Зрелостниците, подали заявления за участие в държавните зрелостни изпити, ще получат служебните си бележки за допускане до тях до 18 май. В бележките е записано къде трябва да се явят и в колко часа започва матурата, която са посочили в заявлението. Това съобщи Евгения Костадинова, директор на дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ пред БНР.

Тя допълни, че Министерството на образованието и науката е готово с организацията на държавните зрелостни изпити. Първият е по български език и литература и ще се проведе на 19 май. Вторият задължителен държавен зрелостен изпит е на 23 май, а допълнителните матури по желание между 26 и 31 май. На сайта на МОН е публикуван графикът с разпределението на допълнителните матури по предмети, които ще се провеждат сутрин от 8:30 часа и следобед от 14:00 часа.

По публикацията работи: Пламена Сутева