Да се разхождаш на Витоша и да те заплашат с пистолет

130
Снимка: Pixabay.com

Жена на име Вяра Василева се разхожда със своята племенница в природния парк в полите на Витоша, когато непознат за нея мъж насочва огнестрелно оръжие срещу нея. Очевидно уикендите сред природата могат да се окажат опасно преживяване. Ето какво споделя жената, че са предприели от полицията по случая, след подаден от нея сигнал до властите. 

За тази неприятна случка разказва БНТ.

В неделя по обяд потърпевшата и племенницата ѝ са тръгнали от хижа „Бай Кръстьо“ и зад тях мъж им казал да си хванат кучето, защото жена му я било страх.

„Аз веднага отидох да го хвана. След това хората много бързо ни настигнаха и започнаха да крещят и обиждат как трябва да се води кучето и как трябва да е с намордник. Бяха мъж и жена. Тя ми крещеше в лицето доста обидни думи. В този момент мъжът извади оръжието, махна предпазителя, зареди го и го насочи към главата на кучето“, разказа Вяра Василева.

След подаден сигнал в полицията, от там са казали, че след като нямат имена на хората, няма как да се направи проверка. Казали са на потърпевшата, че за газови оръжия не е необходимо разрешително.

По публикацията работи: Венета Николова