Футболни съдии спасиха шофьор, получил епилептичен припадък в движение на магистралата (ВИДЕО)

139
Колаж: "Нова Вест"

Героите, достойни за възхищение са четирима футболни съдии от Бургас, които спрели на магистрала „Тракия“, за да видят какво става, тъй като имало залепен автомобил до мантинелата. Всъщност, поне няколко коли не спрели, за да окажат помощ. Оказало се, че момчето зад волана е получило епилептичен пристъп.

Четирима бургаски футболни съдии спасиха живота на шофьор, получил епилептичен припадък в движение на магистрала „Тракия“. Действието се развива в събота, малко след 19 ч., когато реферите се прибират от дерби.

„Забелязахме младеж, който се опитва да привлече вниманието на преминаващите. Видяхме и залепен автомобил до мантинелата в изпреварващата лента. Шофьорът беше в безсъзнание. Когато започнахме да удряме по стъклото, се разбуди”, разказа Ганчо Джевелеков пред Нова телевизия.

Оказало се, че младежът е изпаднал в пристъп. „Момчето каза, че е епилептик”, уточни Стоян Вътев. В тази ситуация го учудило това, че няколко коли преди тях не са спрели, за да помогнат.

Светослав Лазаров апелира обществеността да не бъде безразлична към подобни инциденти, защото в някои случаи животът зависи от секунди.

По публикацията работи: Пламена Сутева