Путин: Всички руснаци на фронта трябва да получават еднакви възнаграждения

74

Такова е мнението на държавния глава на Русия Владимир Путин. Според него няма значение дали става въпрос за „мобилизирани военнослужещи“ или „доброволци“, а единственото важно нещо е отношението към родината

Президентът на Русия Владимир Путин поиска изравняване на възнагражденията за всички военнослужещи, които се бият на фронта в Украйна.

Зам.-председателят на Съвета на федерацията Андрей Турчак посочи, че паричните издръжки на останалите и на бойците на първа линия почти са се изравнили.

„Не съвсем“, отбеляза Путин.

Турчак обясни, че остават диспропорции между плащанията към „мобилизирани военнослужещи“ и „доброволци“. Той предложи да бъде направена законодателна промяна, която за изравни позициите на всички участници в специалната военна операция“, информира ТАСС.

„Така трябва да бъде“, подкрепи го Путин, добавяйки че трябва да бъдат осигурени равни условия за всички, които защитават родината с оръжие в ръце. „За нас няма значение към коя категория принадлежи човек, важно е отношението му към родината – това е фундаментален въпрос. И ние, разбира се, трябва да постигнем това равенство“, смята руският президент.

По публикацията работи: Пламена Сутева