В женски или мъжки затвор би лежала Емили, ако бъде осъдена на лишаване от свобода?

225
Кадри: Plovdiv24

Припомняме, че Емили – Тротинтката, Чеченеца и Тошо Куката бяха задържани, заради видеоклипа, в който се виждаше как се гаврят с младеж със специални потребности. Видеоклипът плъзна в мрежата светкавично, като цялата общественост се вдигна в подкрепа на момчето. Оттогава Емили Йорданова/Даниел Йорданов е в пловдивския арест

Дори се появиха и твърдения, че Емили Тротинетката се е опитала на два пъти да се самоубие, бесейки се с чаршаф в килията. Това твърдение на самата Емили обаче, се оказа невярно, пише „24 часа“.

От затворническата управа отрекоха при тях изобщо да са постъпвали сведения, че Емили е имала намерение да посегне на живота си.

Много хора се вълнуват от въпроса в женски или мъжки затвор би лежала Емили, ако бъде осъдена на лишаване от свобода. Това е почти невъзможно, защото тя има чисто съдебно минало и по обвиненито за хулиганство най-много да получи условна присъда, пробация или административна глоба. Все пак обаче въпросът къде би лежала остава. Ако постоянната адресна регистрация на Емили още е в Плевен, трябва да е плевенския затвор, който е само за мъже. Причината да е така е, че по документи тя се води Даниел Йорданов.

Дългогодишен служител на местата за лишаване от свобода си спомни само за един случай, при който мъж претърпял пълна промяна, е бил пратен в Сливенския затвор. Ситуацията обаче при него била доста по-различна. Мъжът не само бил сменил пола си чрез операция и хормонално лечение, но и документите си в Германия, в тях вече бил жена. Затова, когато е трябвало да доизлежи у нас присъда, получена именно в Германия, бил изпратен в сливенския затвор, защото и по документи бил жена.

Засега Емили остава сама в килия в пловдивския арест. Кога отново ще поиска съдът да гледа мярката й за неотклонение не е ясно. В ареста са и Петко Чеченеца, и Тошо Куката, които заедно с блондинката се гавриха с момче в пловдивски мол.

По публикацията работи: Пламена Сутева